Digitale foto’s hernoemen volgens datum

Amok Exif SorterDe meeste digitale camera’s geven aan elke foto een nummer in de stijl van “DSC_1309”. Wanneer je dus terugkomt van uw laatste reis naar Rio de Janeiro kan je wel degelijk de foto’s in de goede orde bekijken. Je kan natuurlijk ook “manueel” elke foto hernoemen zoals bv. “Rio_DSC_1309”.

En indien je dat wenst kan je ook een datum (ja zelfs een uur) toevoegen in de naam, maar indien U duizend foto’s heeft dan wordt omslachtig.

Het programma Amok Exif Sorter voor Windows vindt datum en uur, maar ook nog andere gegevens in het “Exif” bestand van de foto. Dit is een klein bestandje dat in de foto zelf verwerkt zit. Met de Exif Sorter kan je “in batch” een reeks foto’s hernoemen zoals je dat zelf wenst.

Dit gratis programma kan je hier downloaden.

Print Friendly, PDF & Email