Is uw computer te traag geworden ?

Is uw computer traag geworden? Denk dan eens aan het vervangen van uw harde schijf door een Solid State Drive (SSD).  Een SSD schijf werkt veel sneller dan een gewone harde schijf doordat er geen bewegende onderdelen meer gebruikt worden. Hierdoor is de toegangstijd tot een bestand verwaarloosbaar klein geworden, elk gebied op een SSD is even snel bereikbaar in tegenstelling tot een klassieke harde schijf.  Tegenwoordig hebben SSD’s een toegangstijd van amper 0,1 milliseconde.

Verschil tussen Harddisk en SSD disk
Verschil tussen Harddisk en SSD disk

Defragmenteren behoort tot het verleden en is niet meer nodig, een bestand die uit duizenden fragmenten bestaat wordt nagenoeg even snel gelezen als een aaneengesloten bestand. Naast het lezen gebeurt ook het wegschrijven een stuk vlotter ten opzichte van een klassieke harde schijf.

Idealerwijs wordt op de SSD het besturingssysteem geïnstalleerd en zo start je computer in een mum van tijd op.  Dataconsult BVBA kan voor u een cloon maken van uw huidige harde schijf naar een SSD en u zal versteld staan van de snelheid waarmee uw computer opstart.

Maar ook na het opstarten zal u plezier beleven aan uw SSD. Het starten van een programma, het openen en opslaan van een bestand, het bewerken van een foto. Kortom elke bewerking die uw computer uitvoert gaat sneller dan met een klassieke harde schijf.

Een 120 gb SSD schijf (2.5 inch) kost U 135 euro Btw inclusief.
Natuurlijk bestaan er SSD “schijven” van kleinere en grotere capaciteiten.
Het kopieren van uw bestaande harddisk naar deze schijf is een eenvoudige taak.

Print Friendly, PDF & Email