BoxCryptor : uw persoonlijke gegevens op het web?
Dropbox – Google Drive – KeePass

Tot voor kort was ik op mijn hoede bij het opslaan van een aantal van mijn persoonlijke gegevens boxcryptor op het web. Een toenemend aantal toepassingen maken gebruik van Google Drive (Google), Skydrive (Microsoft) en andere om uw gegevens te beheren.

Lees even iets opvallend over Gmail hier !

Anderzijds is het zeer praktisch om dezelfde gegevens terug te vinden van verschillende programma’s op meerdere computers (PC, laptop, tablet, smartphone).

Het is van onschatbare waarde om je nota’s, documenten, contacte en foto’s op meerdere plaatsen terug te vinden.

Dropbox bijvoorbeeld creëert een speciale ruimte op de harde schijf van uw computer waarin u elk bestand kan opslaan en permanent synchoniseren naar de cloud waar de gegevens beschermd worden met een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wanneer u Dropbox bijvoorbeeld ook op uw Iphone installeert dan zal u na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord dezelfde gegevens terugvinden.

Maar, en mijnheer Snowden zal me niet tegenspreken, wat doet Dropbox met deze bestanden? Hij lijkt bewezen te hebben dat sommige gegevens in het verleden “gebruikt” werden. Dropbox zou vervolgens de veiligheid versterkt hebben, maar is dit geloofwaardig? Laat me toe hieraan te twijfelen.

Wat Skydrive, Google Drive en vele anderen betreft is het waarschijnlijk dat uw vertrouwelijke gegevens bij hen niet echt veilig zijn.

Het begrip vertrouwelijkheid moet u uiteraard wel wat relativeren. Wanneer u in de Delhaize uw “Plus”-kaart aan de kassierster afgeeft, spreekt het voor zich dat uw leverancier snel weet welke gewoontes en smaken u heeft… Is dit belangrijk?

Gelukkig bestaat er een BoxCryptor, beschikbaar op alle platformen, die uw gegevens minitieus codeert en decodeert. De gesynchroniseerde gegevens worden bijgevolg onleesbaar, behalve misschien voor de beste specialisten van Unlce Sam. Het coderen en decoderen is heel transparant. Installeer Boxcryptor en je hoeft je geen zorgen meer te maken. Je moet enkel het Boxcryptor wachtwoord onthouden.

Je vind de website van Boxcryptor hier.

Dataconsult kan voor u deze uitzonderlijke programma’s als Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Keepass, Evernote, Springpad, Any.do en andere installeren op verschillende platformen. De meeste hiervan zijn gratis.

Print Friendly, PDF & Email